top of page

MY
STORY

Maria Mastrogianni

So Pretty Μaria Mastrogianni
Maria Mastrogianni Life Coaching

Πως ξεκίνησαν όλα

Πολλοί από μας μεγαλώσαμε με την ιδέα (όχι αποκλειστικά δική μας ιδέα) "να βρούμε μια δουλειά". Όσο ελκυστικό κι αν ακούγεται αυτό, όσο κι αν ανακουφίζει κάποιες ανάγκες μας, η έκφραση αυτή μπορεί να συμβάλει στην γαλούχισή μας να παραμείνουμε για πάντα στην εκδούλευση άλλων.

Με άλλα λόγια μπορεί να μας οδηγήσει για πάντα στην εξάρτηση από την μισθωτή εργασία ή στην αφάνεια γιατί δεν τολμούμε να κάνουμε το δικό μας βήμα σε ένα ελεύθερο επάγγελμα που μας εκφράζει και μας αντιπροσωπεύει.

Με άλλα λόγια μπορεί να μας οδηγήσει για πάντα στην εξάρτηση από την μισθωτή εργασία όταν αυτό δεν είναι αποκλειστικά ΔΙΚΗ ΜΑΣ επιλογή.

Κάπως έτσι άρχισαν όλα και στο δικό μου επαγγελματικό ταξίδι στη ζωή. Όμως, εκεί γύρω στα 43 χρόνια άρχισα να αμφισβητώ αυτή την οπτική (που την είχα κάνει δική μου μέχρι τότε) και ανακάλυψα την διάθεσή μου να απαλλαγώ από την μισθωτή εργασία και να δουλέψω για τον εαυτό μου.

Το επόμενο ερώτημα ήταν... ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ?

Σπουδές - Εργασιακή Εμπειρία

1991 - 1996

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Πτυχίο Πληροφορικής

1997 - 2007

Προγραμματίστρια Αναλύτρια - ΑΜΠΕΡ Α.Ε. (Αθήνα)

2007 - 2009

Μεταπτυχιακό - MSc Information Systems & technology (Λονδίνο, Αγγλία)

& Project Management Certificates (CAPM & PRINCE2 Foundation)

2009 - 2012

IT Project Manager - Intrasoft International (Αθήνα)

Project Management Professional (PMP)

2012 - 2013

IT Project Manager - TRASYS S.A. (Helsinki, Finland)

2014 - 2022

ICT Project Manager - OTE A.E. (Αθήνα)

PRINCE2 Practitioner

Maria Mastrogianni Life Coaching

Έριξα μια ματιά στο βιογραφικό μου. Αυτά ήταν που έκανα τόσα χρόνια.

Maria Mastrogianni Life Coaching

Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω?

Τον Ιανουάριο του 2016, κλείνοντας τα 43 και έχοντας πετύχει όλους τους προηγούμενους επαγγελματικούς μου στόχους, κοντοστάθηκα και είπα: Και τώρα ΤΙ? Τι θέλω να γίνω μεγαλώνοντας? Πως θέλω να εξελιχθώ? Πως βλέπω τη ζωή μου σε μερικά χρόνια από τώρα?

 

Άρχισα να δουλεύω πάνω σε αυτό το ερώτημα, να διερευνώ εναλλακτικές, να ψάχνω τις αληθινές απαντήσεις μέσα μου, να βγάλω μπροστά (ιεραρχημένες) τις αξίες μου και τον Μάιο του 2016 αποφάσισα ότι θέλω να είμαι χρήσιμη. Να υπηρετήσω την ζωή και τους συνανθρώπους μου ανακαλύπτοντας και αναγνωρίζοντας πρώτα η ίδια τα ταλέντα μου. Αυτή τη φορά ξεκίνησα με αυτά που με κάνουν χαρούμενη, και όχι αυτά που θα μπορούσα να καταφέρω ή τι θέλει ο κόσμος.

Παραδέχτηκα την υπέρμετρη αισιοδοξία μου και την τάση μου να θέλω να βοηθήσω τους άλλους ανθρώπους να βρουν κι εκείνοι το δρόμο τους. Ο συνδυασμός αυτός πανεύκολα και γρήγορα με έβγαλε στα μονοπάτια του life coaching. Σε μερικές εβδομάδες (Ιούλιος 2016) πήρα το πρώτο αεροπλάνο για την Αγγλία για να παρακολουθήσω ένα δωρέαν (αν εξαιρέσεις την μετάβαση, μετακίνηση και διαμονή μου) σεμινάριο στο Λονδίνο για να διαπιστώσω αν θα μου άρεσε ώστε επιστρέφοντας να εγγραφώ στο ετήσιο πρόγραμμα για το δίπλωμα του life coaching. Επέστρεψα ενθουσιασμένη, εγγράφηκα στο πρόγραμμα και μέσα στους επόμενους 12 -18 μήνες πήρα το δίπλωμά μου με διάκριση ενώ παράλληλα έκανα πρακτική στο αντικείμενο. 

Έτσι, μέχρι το τέλος του 2017 είχα προσθέσει άλλο ένα βέλος στη φαρέτρα μου: την επιστήμη του coaching.

Αξιοποιώντας το δυναμικό μου

Αυτά που κατάλαβα για μένα από όλη αυτή την εμπειρία και την ενασχόληση στην επαγγελματική μου ζωή είναι δυο πολύ βασικά πράγματα:

  • Είμαι πολύ οργανωτική όχι μόνο για τον εαυτό μου, αλλά μπορώ να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους σε αυτό, όπως βοηθούσα τόσα χρόνια τις εταιρίες που με εμπιστευόντουσαν  ως project manager σε έργα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

  • Δουλεύω σκληρά και καταφέρνω τους στόχους μου. Επομένως γιατί να μην διοχετεύσω όλη μου την ενέργεια και συγκέντρωση στη δική μου δουλειά?

Όλα αυτά σε συνδιασμό με την νέα μου ενασχόληση με το coaching με έκαναν να αρχίσω να σκέφτομαι τρόπους να αποδεσμευτώ το συντομότερο που μπορώ από την μισθωτή εργασία και να δουλεύω για μένα.

Και πάλι το ερώτημα ήταν... ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ?

Μέσα στην καραντίνα λόγω COVID-19, πήρα μια ραπτομηχανή για να φτιάξω είδη προικός (σεντονάκια, μαξιλαράκια, ρουχαλάκια) για τον γάτο μου τον Μάρτιν! Τον οποίο Μάρτιν μου τον έφερε επίσης η καραντίνα! Πολύ γρήγορα και ανακαλύπτοντας τις δυνατότητές μου, αποφάσισα να φτιάξω τα πρώτα μου κεντημένα μπλουζάκια. Έτσι δημιουργήθηκε η So Pretty!

Σε λίγο καιρό οργανώθηκα και άρχισα να φτιάχνω εκτός από μπλουζάκια και αυτοκόλλητα. Αυτοκόλλητα για παιδιά, δωράκια, λογότυπου κ.α.

Όμως το coaching ποτέ δεν έφευγε από μέσα μου. Απλά στο μεταξύ συνειδητοποίησα ότι το να δουλεύω χειρονακτικά φτιάχνοντας όμορφα και χαρούμενα πράγματα για παιδιά με διατηρούσε ευτυχισμένη εμένα την ίδια.

Έψαχνα, λοιπόν, τρόπο να συνδυάσω την So Pretty με το coaching. 

Έτσι, λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2021, ο coach μέσα μου εμπνεύστηκε ένα εργαλείο και η So Pretty το δημιούργησε! Το ονόμασα Advent Christmas Card (Κάρτα Αντίστροφης Μέτρησης για τα Χριστούγεννα) και η ιδέα ήταν να μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει αυτοκόλλητα και μια άδεια κάρτα για 24 μέρες με συγκεκριμένο τρόπο για να πετύχει ένα στόχο του!

Την πρώτη κάρτα την συμπλήρωσα για μένα την ίδια και πριν το χρονικό διάστημα των 24 ημερών εκπνεύσει (και πιο συγκεκριμένα την 23η ημέρα) είχα πετύχει τον στόχο που είχα βάλει: να βρω σπίτι και να μετακομίσω δίπλα στην θάλασσα.

Maria Mastrogianni Life Coaching

So Pretty

[Βίντεο] Σπίτι στη θάλασσα 

[Βίντεο] Κάρτα αντίστροφης μέτρησης

[Βίντεο] Ξεμπλόκαρε το δρόμο σου

Maria Mastrogianni Life Coaching

Κάρτες
Εκπλήρωσης
Ευχών

Είχα ήδη μετακομίσει εδώ και δύο μήνες στο καινούριο μου σπίτι δίπλα στην θάλασσα, όταν σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω άλλη μια κάρτα για να πετύχω την επόμενη επιθυμία μου.

Όμως, δεν ήταν πια Χριστούγεννα και δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω τις κάρτες ανίστροφης μέτρησης. Όχι τουλάχιστον με αυτό το όνομα! Έτσι, γεννήθηκαν οι κάρτες εκπλήρωσης ευχών (manifestation cards). Ενώ η ιδέα παρέμεινε ακριβώς η ίδια, η ονομασία και τα θεματικά σχέδια στις κάρτες και τα αυτοκόλλητα άλλαξαν. 

Τον Μάρτιο του 2022, διάλεξα την κάρτα μου με θέμα "Αφθονία" και ξεκίνησα την ίδια διαδικασία για την νέα μου ευχή: να έχω σταθερό εισόδημα από δική μου δουλειά!

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, πριν τελειώσει η διαδικασία συμπλήρωσης της κάρτας, την 23η ημέρα εμπνεύστηκα την ιδέα που (μέσα σε λίγους μήνες) θα έκανε το όνειρό μου πραγματικότητα!

Όλες τις λεπτομέρειες της διαδικασίας, τις σκέψεις μου για 24 μέρες, τις σημειώσεις στην κάρτα μου, τις δυσκολίες, τα προβλήματα αλλά και την έμπνευση που είχα, κατέγραψα σε ένα ημερολόγιο με σκοπό μελλοντικά να βοηθήσω κι άλλους που θα βρίσκονται σε μια τέτοια διαδικασία ή αυτούς που θα ήθελαν να μάθουν πως τα κατάφερα!

Αυτό το ημερολόγιο έγινε eBook και είναι διαθέσιμο online εδώ.

ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

MANIFESTATION
DIARIES

Έδωσα στον εαυτό μου 24 μέρες για να ελκύσω σταθερό εισόδημα από δική μου επιχείρηση και να αποδεσμευτώ από την μισθωτή εργασία. Δες πως τα κατάφερα!

Αγορασέ το εδώ

Maria Mastrogianni Life Coaching ebook

Τι μπορείς να κάνεις κι εσύ

Manifestation Cards

Κάρτες Εκπλήρωσης Ευχών

Απόκτησε τη δική σου κάρτα εκπλήρωσης ευχών και δώσε μια ευκαιρία στον στόχο σου.

Maria Mastrogianni Life Coaching ebook

Manifestation Diaries - eBook

Διάβασε το eBook για ως ημερολόγιο για έμπνευση αλλά και ως εγχειρίδιο χρήσης για κάρτα σου.

Maria Mastrogianni Life Coaching

Συνεδρίες Coaching

Μάθε πως μπορείς να ξεπεράσεις τα εμπόδια, να προχωρήσεις για να κάνεις την τέχνη σου επάγγελμα.

Έχεις ερωτήσεις?

Επικοινώνησε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες. 

bottom of page